stiri, stiri, stiri-evenimente

8 sfaturi pentru un
design de retail
eco-responsabil

11 Mar 2024 — Design sustenabil; Design; Punct de vanzare; Eco-responsabil
Print
8 tips for an eco-responsible retail design

65% dintre consumatorii francezi preferă brandurile care utilizează comunicarea vizuală durabilă în POS (punctul de vânzare). Descoperiți 8 sfaturi pentru un design de retail mai eco-responsabil.

65% dintre consumatorii francezi preferă brandurile care utilizează comunicarea vizuală durabilă în POS (punctul de vânzare). Descoperiți 8 sfaturi pentru un design de retail mai eco-responsabil.

Peste 80% dintre materialele POS, altele decât cartonul, sunt incinerate sau îngropate. 30% din totalul materialelor POS merg la coșul de gunoi înainte de a ajunge în magazine. Aceste statistici ne arată că trecerea către spațiile comerciale eco-responsabile este compulsorie. Apelul pentru o transformare durabilă este puternic și clar. Din fericire, există soluții pe care le putem pune în practică de acum înainte. Citiți cele 8 sfaturi ale noastre pentru a vă face comunicarea vizuală POS mai sustenabilă.
 

board

Sfat #1 — Redu, refolosește, reînnoiește (Strategia celor 3R)

În primul rând, să evaluăm starea actuală a designului dvs. POS și a comunicării vizuale. Ce materiale folosești? În ce cantitate? Pentru cât timp? Apoi, puteți analiza fiecare R al strategiei celor 3R.

Redu — Luați în considerare cum puteți reduce cantitatea de materiale folosite. Mai puține materiale nu înseamnă mai puțină comunicare POS. Dimpotrivă, aceasta este o oportunitate de a vă concentra aspura locului în care doriți să îndreptați atenția vizitatorilor.

Refolosește — Cum puteți reutiliza aceleași elemente în mai multe campanii? Cu cât un produs trăiește mai mult, cu atât profitați mai mult de amprenta lui ecologică.

Reciclează — În al treilea rând, puteți înlocui materialele nedurabile (precum plasticul) cu alternative mai ecologice (precum cartonul).

Strategia celor 3R promvează o abordare mai conștientă a utilizării resurselor și a experienței de cumpărare.

Reduce, Reuse, Recycle,

Sfat #2 — Rămâneți la esențial

Acest sfat îl urmează pe cel precedent. Vă puteți regândi comunicarea vizuală din magazin, urmărind elemente de design esențiale, inteligente și reutilizabile.  O modalitate excelentă de a reutiliza materialele în timp este de a proiecta un sistem modular cu elemente pe care le puteți refolosi pentru diferite promoții.

Sfat #3 — Gândiți-vă imediat la ciclul de viață

Încă din faza de proiectare, acordați prioritate materialelor care sunt ușor de reciclat și de refolosit. În acest fel, vă veți asigura de durabilitatea materialelor dvs. POS, chiar înainte de a fi reutilizate. Produsele pe bază de fibre sau aluminiul reciclat sunt exemple perfecte de materiale sustenabile cu un plan solid la sfârșitul cliclului de viață.

Sfat #4 — Promovați reutilizarea

Investiși în afișaje și materiale de signalistică adaptate pentru mai multe campanii și pentru locații diferite din magazin. În acest fel, reduceți nevoia de a produce materiale noi, în mod frecvent. Un lucru simplu pe care îl puteți face pentru ca un afișaj să fie reutilizabil este să evitați specificarea datelor.

Sfat #5 — Utilizați table negre și table albe

Orice tablă pe care se poate rescrie este o investiție inteligentă către un retail mai sustenabil. Adăgați table negre sau table albe pentru specialități zilnice, mesaje sezoniere sau evenimente promoționale. Afișajele magnetice sau cu velcro permit, de asemenea, realizarea ușoară a actualizărilor fără a fi nevoie de înlocuirea lor totală. Trecerea de la panouri imprimate, de unică folosință, la panouri reutilizabile va reduce deșeurile și  va reprezenta esența unui POS eco-responsabil.

Staf #6 — Alegeți fundaluri din material reutilizabil

Fundalurile din material textil sunt alternative sustenabile pentru cele din vinil/plastic. Este și mai bine dacă sunt făcute din fire reciclate. Aceste fundaluri sunt ușor de schimbat. Puteți reîmprospăta aspectul magazinului fără să utilizați prea multe resurse.

Sfat #7 — Explorați materialele eco-responsabile

Căutați alternative precum hârtia reciclată, cartoanele certificate FSC, materialele biodegradabile sau produsele pe bază de celuloză. Puteți explora mai profund cu materiale inovative, cum ar fi bioplasticele sau compozitele pe bază de plante, oferind noi posibilități pentru un design sustenabil de retail.
 

eco-responsible materials

Sfat #8 — Optează pentru bannere și afișaje sustenabile

Tot în sensul materialelor durabile, vă puteți regândi bannerele și afișajele din magazin. Pentru bannere, cele mai bune materiale sunt cele realizate din PET reciclat. Pentru afișaje, luați în considerare lemnul obținut din surse sustenabile (certificat FSC) sau cartonul de tip fagure de miere. Ageste alegeri reflectă angajamentul dvs. față de un retail sustenabil și un design eco-responsabil. În plus, căutați metode de imprimare care folosesc cerneluri eco-responsabile și reduc consumul de substanțe chimice.

Concluzie: conducând drumul către un retail eco-responsabil

Adoptarea acestor 8 sfaturi în comunicarea dvs. POS merge dincolo de a răspunde cererii consumatorilor pentru opțiuni sustenabile. Este un angajament față de viitorul retailului durabil. Prin integrarea soluțiilor ecologice în strategia dvs. de comunicare vizuală, setați un standard pentru magazinele eco-responsabile. Călătoria către un mediu de retail sustenabil este un efort colectiv, iar fiecare pas înainte contează.